ENCANTADAS

Leden van de groep:

Maak kennis met de leden van Encantadas:

Gitta

Na een klassieke zangopleiding kiest GITTA resoluut voor de ongecompliceerdheid van folk, wereldmuziek en kleinkunst. Samen met Annick staat ze als zangeres en medecomponiste aan de wieg van The Quest. Doorheen de jaren groeit de groep uit tot een vaste waarde en bepaalt mee het folklandschap. Met de programma's Adinde en De Maan toeren ze succesvol door het land. Bij Encantadas kleurt Gitta met zuivere puurheid de hogere regionen.Gitta Van Lommel - zang

Annick

Wanneer ANNICK na haar opleiding jazz-zang Gitta ontmoet, blijken ze allebei niet te stuiten. Hun gemeenschappelijke drive ligt aan de oorsprong van The Quest: een succesverhaal binnen de wereld van folk, kleinkunst en wereldmuziek. Als zangeres en componiste van The Quest toert Annick met de groep door het land. Bij Encantadas zorgt Annick met haar natuurlijke grain voor een hoog naturelgehalte.
Annick Artois - zang

Leen

De liefde voor Spanje laat LEEN enkele maanden rondtoeren als leadzangeres bij een Ecuadoriaanse groep in Madrid. De intensiteit van de muziek en het land zal haar nooit meer loslaten… Na haar studies folkzang bij Elly Aerden stond Leen samen met haar zus Kris garant voor stevige vocals en composities binnen de groep Berline, waarmee ze rondtoerden met programma’s als ‘Oorlogsliefde’ en ‘Land van Klei’ in meer dan 150 muziekclubs, in culturele centra en op festivals in België en in Nederland. Leen was een aantal jaren een vaste waarde bij volksmuziekgroep Pandoer en Benzedrine, waarna ze haar zangtechniek verfijnde bij Elodie Carels en zich verdiepte in het pop/jazz repertoire. Momenteel treedt ze als duo op met haar zus Kris onder de naam Mona Liz. Met haar heldere stem met nét dat vleugje jazzgehalte bezorgt ze Encantadas niet alleen de groepsnaam maar ook echo's van zuiderse melancholie en uitbundigheid.Leen De Munck - zang

priscilla

Van jongs af aan was Priscilla intensief bezig met podiumkunsten. Aanvankelijk was ze klassiek geschoold. Ze volgde onder andere lessen dans, drama, piano, zang en dwarsfluit, waarop Trinity College of Music, UNISA en The South African Guild of Speech and Drama Teachers haar evalueerden.
Na in verschillende landen in en buiten Afrika, gestudeerd te hebben, keerde ze terug naar Ghana, waar ze studeerde aan de afdeling Podiumkunsten van de Universiteit van Ghana en een eerste klas afrondde met een dubbele major in muziek en dans. Daarna verhuisde ze naar Den Haag, waar ze haar tweede bachelor en een master behaalde aan het Koninklijk Conservatorium, dit keer in de jazzmuziek.
Ze woont momenteel in België, geeft les en is ook actief in de Europese muziekscene als lid van de S'Yo Fang Group.


Priscilla Nokoe - zang

Nadia

Wanneer The Quest enkele jaren geleden bij NADIA aanklopt, ontpopt ze zich in een mum van tijd van klassiek geschoolde muzikante tot rasechte folkartiste. Eerste prijzen voor blokfluit en kamermuziek, meestergraad voor blokfluit, achteloos in de achterzak… De finesses opgedaan aan de conservatoria van Brussel, Antwerpen en Gent combineert ze moeiteloos met een relaxte ongedwongen uitstraling. Nadia schittert op het podium en wie haar ziet spelen voelt dat hij leeft. Bij Encantadas betovert Nadia op gitaar en fluit!


Nadia Bierinckx - gitaar, Ierse fluit

Peter

Na enkele jaren te spelen bij Thy Quest, belandt PETER bij The Quest en wordt de steunpilaar van de groep. Met rustige zelfzekerheid tokkelt hij zijn basnoten en laat zich door niemand van het pad afbrengen. En wanneer al die lady's teveel "enchanted" worden, brengt hij hen beslist maar zeker weer "down to earth"!

Peter Frings - contrabas

Stefan

STEFAN groeide op met pop en rock, studeerde klassieke piano en compositie aan het conservatorium van Antwerpen en promoveerde later tot Doctor of Arts aan de Universiteit Antwerpen. Als docent is hij verbonden aan de muziekacademie van Mortsel, en aan het conservatorium van Antwerpen. Lang legde Stefan zich als componist toe op het hedendaags klassieke genre, viel ook in de prijzen, maar tegenwoordig werkt hij intens samen met auteur en theatermaker Wim Geysen. Hun theaterproductie Wereldschemer werd ondertussen bekroond met het “Gouden Label 2014”. Pianistiek is hij van vele markten thuis en beperkt hij zich niet tot het klassieke genre: zo trok zijn intense liefde voor Argentinië hem naar de Latijns-Amerikaanse muziek en heeft ook de populaire muziek geen geheimen voor hem. Bij Encantadas vindt hij een oude bekende terug in Peter Frings alsook collega Nadia.Stefan Van Puymbroeck - toetsen

Paul

PAUL studeerde af in 1994 aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen, eerste prijzen notenleer, slagwerk, kamermuziek, pedagogisch getuigschrift optie slagwerk. In 2013 behaalde hij een master in de muziek voor slaginstrumenten. Hij speelde in diverse orkesten; De Filharmonie, Vlaamse Opera en Ballet van Vlaanderen en is freelance musicus in o.a. Muziektheater Brasschaat en het Mechels Kamerorkest als percussionist. Tevens speelt hij drums in enkele combo’s en ensembles waaronder Encantadas. Paul is leraar slagwerk aan de muziekacademies van Brasschaat en Mortsel.


Paul Janssens - slagwerk

Linde

Dat LINDE van vele markten thuis is, was al merkbaar toen ze haar lessen viool bij de Noorse violist Vegard Nilsen aan het Conservatorium van Antwerpen combineerde met lessen jazz viool bij Jeroen Baert, zang bij Solange Collard en altviool bij Katrin Smedts. Ze was een tijd lang violiste bij de groep Aranis die eigen muziek brengt onder de titel 'Accoustic Chamber Rock'. Met Aranis nam ze 4 cd's op en won ze verschillende prijzen zoals de Jeugd en Muziek Debuutprijs Kamermuziek, de Klara Tandemtrofee voor het meest beklijvende concert (i.s.m. Toon Fret) en de Mano Mundo Publieksprijs. Met pianiste Axelle Kennes bracht zij onder de naam Grapollo Duo een programma van wereldmuziek en tango. Zij speelde ook eerste viool in verschillende musicalproducties met Belcanto. Haar warme, romantische vioolklank past perfect binnen de Zuiderse muziek die Encantadas brengt.Linde De Groof - viool

Volg ons op:

  • facebook_Sepia.png
  • google+_Sepia.png
  • youtube_Sepia.png

Laatste nieuws:

06 maart 2020

Encantadas verwelkomt een nieuwe zangeres: Priscilla!